Салат з помідорів, огірків і солодкого перцю на зиму – рецепт пальчики оближеш
Мені завжди подобалося вираз «Смак літа». І коли я почула, що існує салат з помідорів, огірків і солодкого перцю, заготовлений на зиму, з такою назвою, негайно почала шукати рецепт. Яскравий, ошатний салат, здавалося, зібрав усі фарби минулого літа і сховав їх у банку. А потім з’явилися нові ідеї, якими ділилися подруги, і поступово зібралося чимало варіацій на тему трьох найпопулярніших овочів, зібраних в одній банці.
Салат з помідорів, огірків і солодкого перцю на зиму – рецепт пальчики оближеш
Чудовий рецепт, найулюбленіший. Єдиний недолік – салат необхідно стерилізувати.
На моєму авторському сайті ви знайдете ще 10 дуже смачних , запрошую.
Візьміть:
- Помідори – 1,5 кг
- Огірки – 1 кг
- Болгарський перець – 4 шт. (червоний і зелений).
- Гострий червоний чилі – стручок.
- Часник – головка.
- Цибуля – 3 головки.
- Кріп, петрушка – великий пучок.
- Цукровий пісок – 2 великі ложки.
- Сіль – 1,5 великі ложки.
- Перець горошком – 5 шт. в літрову банку.
- Соняшникова олія – 100 мл
- Оцет 9% – на кожну літрову банку по 1 великій ложці.
Покроковий рецепт:
Почистіть і обполосніть овочі.
Наріжте помідори часточками.
Огірочки покришіть кільцями. Великі екземпляри нарізайте півкільцями.
Аналогічно підготуйте до переробки цибулини.
Розберіть головку часнику на зубки, очистіть, поріжте слайсами або соломкою.
У болгарських перців вирізати насінну частину (беріть різного кольору, тоді салатик вийде ошатним і дуже апетитним). М’якоть наріжте кільцями, як на
Подрібніть гілочки петрушки і кропу.
Складіть овочі у велику ємність, щоб зручніше перемішувати. Засипте сіллю з цукром.
Налийте олію, старанно розмішайте. Прикрийте ємність рушником, залиште на 20-30 хвилин. Цього часу достатньо, щоб овочі пустили сік.
У кожну банку киньте по кілька горошин перцю.
Наповніть баночки салатом доверху.
Розподіліть порівну сік, що залишився.
Під кришку покладіть по два колечка гострого перчика чилі.
Щоб в банках не залишилося порожнеч, кілька разів проткніть паличкою салат до самого низу.
Підкладіть на дно каструлі рушник, встановіть банки. Залийте по плечики гарячу воду. Поставте на конфорку.
Коли рідина в каструлі закипить, включіть таймер на 25 хвилин.
Після сигналу про закінчення стерилізації дістаньте заготовку. Під кришку налийте по ложці оцту.
Потім щільно закрутіть кришку. Переверніть, укутайте ковдрою і залиште на ніч.
Обов’язково перевірте герметичність закрутки. Переконавшись, що все ОК, перенесіть в неопалюване приміщення з низькою температурою.