«Фірмові» курячі стегенця за рецептом мого чоловіка: готувати до неможливого просто, від того і полюбився цей рецепт
Є така статистика, що найкращі кухарі – чоловіки. Тому ми завжди з задоволенням їмо, якщо готує чоловік. А я ще й записую рецепти, тому що, коли чоловік імпровізує, виходить дуже смачно! Сьогодні хочу поділитися як раз таким рецептом курячих стегенець. У них немає чогось особливого, таємного соусу або спеції. Все до неможливого просто! Від того і полюбився цей рецепт.
Давайте приготуємо разом:
Стегенця і гомілки добре промиваємо, обсушуємо. Солимо, перчимо до смаку, добре перемішуємо і поки залишаємо.
У ступці подрібнюємо коріандр і перець. Так смак спецій розкривається краще і віддають максимум аромату. Якщо ступки немає, можна постукати кухонним молотком або качалкою.
В піалу кладемо майонез, кетчуп*, гірчицю. Злегка солимо, додаємо мелений коріандр і перець, мелену паприку, пропускаємо через прес кілька зубчиків часнику. Щоб спеції краще зв’язалися, додаємо рослинне масло.
Тепер переливаємо в соус курку і добре натираємо їм кожен шматочок. Можна пом’яти курку, щоб маринад краще вбрався.
В ідеалі потрібно залишити маринуватися курку хоча б на годину. Але якщо ви не маєте таким часом, то можна готувати і відразу.
Ставимо розігріватися духовку до 180°С.
Замариновані шматочки перекладаємо у форму, змащену невеликою кількістю рослинного масла. Ставимо випікатися в духовку на 40 хв.
Ось така соковита і красива курочка вийшла. До неї ідеально підійде будь-який гарнір. Щоб курка була соковитіше, можна в процесі запікання поливати утворився соком. Обов’язково спробуйте приготувати. Просто та зі смаком? )
Продукти:
– курка (гомілки, стегна) – 1,5 кг
– сіль – 1 ч. л.
– перець – за смаком
– майонез – 2 ст. л.
– кетчуп – 2 ст. л.
– гірчиця – 1 ч. л.
– аджика – 1 ч. л.
– паприка – 1 ч. л.
– коріандр – 1 ч. л.
– рослинна олія – 1 ст. л.
*Кетчуп можна замінити томатною пастою.
Якщо ви вже готували по такому рецепту, то це не привід не повторити! Діліться у коментарях, які спеції і соус ви використовуєте для маринаду і чому саме його? Ставте лайк цим рецептом, він заслужив це своєю простотою і доступністю:) , щоб не пропустити нові рецепти.