Правильні спеції для м’яса: свинини, яловичини і баранини
Щоб страва з м’яса вдалося до нього потрібно правильно підбирати приправи і спеції. Що і для чого підходить в цій добірці.
Колись давно щіпка спецій цінувалася на вагу золота, так як приправи були рідкістю і привозилися з далеких країн. Мало хто міг собі дозволити спробувати їх витончений смак і аромат. Особливо цінувалися шафран і чорний перець.
Обговоримо прянощі до кожного з трьох видів популярного м’яса.
М’ясо з приправами не втрачає своїх органолептичних характеристик.
Навпаки, воно стає смачним і ароматним і набуває ті нотки, які йому передають спеції.
Давайте розбиратися, що підійде до певних видів м’яса.
Почнемо зі свинини
Свинина – вдячна м’ясо, воно вбирає будь-які прянощі і стає тільки краще від них. Щоб надати свинині вишуканий присмак і тонкий аромат, використовують:
хмелі-сунелі
шавлія
коріандр
чебрець
розмарин
мускатний горіх,
куркума
кардамон
чорний перець
імбир
М’ясо свині потрібно маринувати в пряному розсолі не менше 1 години для запікання, а при гасінні – спеції краще додати в кінці.
У яловичини є секрет – це м’ясо краще вбирає прянощі у гарячому вигляді, тобто відразу після приготування.
Важко приготувати дійсно ніжну і м’яку яловичину. Ідеальним рішенням для такого м’яса стануть правильно підібрані спеції.
До нього підходять:
базилік
куркума
орегано
коріандр
чебрець
чебрець
мускатний горіх
зерна гірчиці
перець чилі
розмарин
естрагон
кориця
паприка
майоран
ягоди барбарису
Баранина – м’ясо зі специфічним запахом, якому необхідні спеції з особливо стійким ароматом і смаком, щоб поліпшити якість готового страви.
Багато хто вважає це м’ясо жирним і досить “пахучим”. Але спеції рятують баранину, також допомагають зробити його м’яким і ароматним.
Для баранини рекомендують:
розмарин
зирра або кумін
барабарис
материнка
чебрець
мускатний горіх
м’ята
шафран
імбир
естрагон
кардамон
кориця
Використовуючи прянощі правильно і акуратно можна отримати неймовірно смачне і ароматне м’ясо.