Ідеальний раціон здорової людини

Правильне харчування – це один з основних чинників у підтримці стрункої фігури та гарного самопочуття, але багато хто помилково вважає, що здорова їжа це складно та дорого.

У цій статті ми розберемося, що таке правильна їжа і як має виглядати ідеальний раціон здорової людини, більше схожих статей ви знайдете перейшовши у блог про здоров’я.

Що таке здорове харчування?

Більшість переконана, що правильне харчування це вітаміни, добавки, дієти та дорога їжа, але насправді все виглядає трохи інакше.

Як би банально це не звучало, але правильна їжа – це натуральні продукти, що містять велику кількість поживних речовин вітамінів і мінералів, а також їх правильне і збалансоване вживання.

Овочі, фрукти, м’ясо, морепродукти, молочні продукти, зелень, каші та горіхи все це є невід’ємною частиною здорового раціону. Цього цілком достатньо для підтримки міцного здоров’я та відмінного самопочуття, а головне – жодних таблеток та добавок!

Ідеальний раціон здорової людини

Без сніданку нікуди

Отже, ми з’ясували, що ж включає здоровий раціон, тепер потрібно правильно розподілити продукти.

Сніданок – це найважливіший прийом їжі, адже саме з нього починається наш день, і пропускати його не можна в жодному разі.

Правильний сніданок запускає метаболізм та розганяє наш організм перед робочим днем.

Основним елементом сніданку мають бути вуглеводи, адже від них безпосередньо залежить наша фізична та інтелектуальна активність. Вуглеводи – це наша енергія.

Вони містяться в кашах, овочах та фруктах. Бажано розбавити вуглеводи невеликою кількістю білка. Таким чином, порція гречаної каші зі шматочком відвареного м’яса або 2-3 яйцями, наприклад, буде ідеальним сніданком.

Обід та з чим його їдять

Якщо більшу частину сніданку повинні становити вуглеводи, то обід це історія про білок та клітковину. Цей прийом їжі має бути щедрим у вашому раціоні, адже в середині дня наш організм як ніколи вимагає сил і відмовляти йому в цьому не можна.

Білок, як було сказано вище, міститься в м’ясі, яйцях, а також рибі, клітковини ж, найбільше в овочах.

Відварена грудка або запечена риба з овочевим буде чудовим рішенням для тих, хто хоче ситно та смачно пообідати.

Ідеальний раціон здорової людини

Вечеря для скромних

Народна мудрість каже: «Сніданок з’їси сам, обідом поділися з другом, а вечерю віддай ворогові».

Віддавати вечерю ворогові цілком, звичайно, не варто, але урізати його потрібно однозначно.

Справа в тому, що ввечері наш організм готується до сну і заважати йому в цьому не варто. Вечеря повинна легко засвоюватись, але при цьому містити достатньо білка.

Найкращим варіантом будуть молочні та кисломолочні продукти, такі як кефір, сир та різні молочні закваски. Також, підійде запечена або приготовлена ​​на пару риба, із заправленою ложкою оливкової олії, овочевим салатом.

Перекушування

Перерви між їдою не повинні бути занадто довгими, тому перекушування є важливим аспектом вашого раціону. Вони допомагають «підзаправитися», і тим самим тримають у тонусі обмін речовин, який виконує важливу роль у роботі всіх систем в організмі.

Фрукти та сухофрукти, горіхи або склянка кефіру це гарний варіант для швидкого, але корисного перекушування.

Leave Comment

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *